Home
Foto's
We  zijn vanmorgen om 06:30 uur opgestaan. ( waren gisteren al vertrokken richting Schiphol en hadden een hotel 6 km van de parkeerplaats P3 ) Even van een heerlijk ontbijtje genoten en zijn zo rond 08:00 uur vertrokken riching Schiphol. Het inchecken verliep allemaal voorspoedig. We vertrokken ongeveer 30 minuten later als gepland, maar kwamen op de geplande tijd aan in Washington. Hier hadden we twee uur de tijd voor de overstap naar Denver, en die waren we ook wel nodig....koffers ophalen, douane check, vingerafdrukken pasfoto etc.etc....koffers weer afgeven en moesten toen naar de andere kant van het vliegveld lopen ( en dan was een stukkie...). Maar we waren op tijd. Het vliegtuig vertrok om 16:10 uur en we kwamen om 17:30 uur aan in Denver, 30 minuten vroeger dan gepland. De koffers ophalen ging vrij vlot. Hierna met de shuttlebus naar het auto verhuurbedrijf gereden. Hier probeerde ons een vriendelijk mijnheer ons weer een duurdere auto aan te smeren...De auto zou in de "Mountains"beter zijn en meer van die verkoop truckjes.De auto was 13 dollar per dag duurder en als het nu over drie dagen ging dan ging dat nog wel, maar 29 x 13 vond wij nog wel een heel berdrag. Dus toch maar de besproken Ford Escape genomen ( maar die anderen waren inderdaad wat luxer mooier en groter..) De koffers in de auto gezet, navi aangesloten en wilde wegrijden naar toen zag ik dat er helemaal een glazen dak in de auto zat...leuk...maar niet als je de hele dag in de brandende zon moet rijden en normaal kon je het glazen dak dicht schuiven, maar dat werkte niet. Dus maar even verhaal gehaald bij zo'n verhuur patsertje.....en toen mocht wij het duurdere type voor het zelfde geld meenemen...Dus we hebben nu een mooie Chevy Equinox voor de hotelkamer staan. Het hotel zijn we ook in een keer naar toe gereden, was ongeveer 40 km bij het vliegveld vandaan. Hier even wat opgefrist tegen over het hotel zat een leuk restaurant hier nog even wat gegeten en toen zijn we rond 22:00 uur onder de lakens gekropen, we hadden er toen ook al een mooie lange dag opzitten.
Woensdag 28 augustus
Verslag rondreis Denver 2013
Woensdag 28 augustus
Woensdag 28 augustus
Donderdag 29 augustus
Vanmorgen zijn we om 06:00 uur opgestaan. We moeten de jetlag nog even verwerken. Na het ontbijt zijn eerst naar de Walmart geweest voor de nodige boodschappen en we wilden weer een koelbox voor in de auto, dat is altijd handig met dit warme weer ( koelbox geven we op het eind van de vakantie aan een schoonmaaker(ster).Maar ze handen bij deze Walmart alleen koelboxen groot of heel groot... mochten we eerst nog wel een aanhangwagen regelen dus die hebben we maar laten staan. Gaan in de loop van de dag wel opzoek naar een andere winkel. Hierna zijn we naar Downtown Denver gereden en zijn opzoek gegaan naar de 16th Street Mall dit is The place to be in Denver....Is inderdaad wel een leuk winkelstraatje. Hier een poosje ronde gekeken en nadat Kitty diverse jurkjes etc. gepast had hebben we de auto weer opgezocht. We zijn toen naar Lookout Mountain gereden, hier kun je mooi over de Rockies kijken en zie je in de verte Denver liggen. Tevens is hier de begraafplaats van Buffalo Bill ( zijn echte naam is William F. Cody ) en hier is dan ook weer een giftshop en een museum bij, dat museum maar overgeslagen. Hierna nog even een fatsoenlijke koelbox geregeld, dus kan morgen mee als we naar Colorado Springs gaan.
Vrijdag 30 augustus
Vanmorgen zijn we om 07:15 uur opgestaan. Na het ontbijt zijn we rond 08:30 uur vertrokken richting Colorado Springs dit is een ritje van ongeveer 110 km, dus dat valt mee. We zijn eerst naar Pikes Peak gereden dit is een rit van een kleine 50 km de bergen in, en dit gaat erg steil en de berg is ook erg hoog. De top ligt op 4301 meter en daar zijn we dus ook geweest. Er reden ook diverse fietsers de berg op!!! Die zijn volgens mij gek want anders doe je dit niet....Maar we moesten ook weer naar beneden we hadden bij de ingang van het park al instructies gekregen hoe we het best de automatische versnelling konden gebruiken. We hadden het advies gekregen hem op handbedieng te zettten en dan in 3 naar boven en in 1 naar beneden en de airco uit anders werd alles te heet. Halverwege de rit naar beneden stond iemand om de temperatuur van de remmen op te meten en die mocht niet hoger zijn dan 300 graden Fahrenheit want anders werken de remmen niet goed meer en heb je kans dat je ergens onder in het ravijn beland...maar alles is weer goed gegaan dus we kwamen weer veilig beneden. We moesten hier ook uitkijken voor beren en ratelslangen....maar weer geen beer en slang gezien. We waren tegen 12:00 uur weer beneden en zijn toen naar Garden of the Gods gereden dit is geen groot park maar wel mooi om met de auto door te rijden. Daarna nog even een bezoek gebracht aan Old Colorado City en toen was deze dag ook al bijna weer om. Op de terugweg nog een poosje in de file gestaan want ook hier zijn ze overal met de weg bezig. We kwamen rond 17:15 uur weer bij ons hotel aan. Dit was onze laatste dag in Denver morgen beginnen we dus aan de rondreis. We gaan morgen via het plaatsje Nederland naar Estes park we rijden dan via de Peak - To - Peak Highway. Dit is ook weer een mooie route door de Rocky Mountains. Ik heb net even een hotelletje geboek in Cheyenne in de staat Wyoming.
Zaterdag 31 augustus
Vanmorgen zijn we om 08:30 uur vertrokken uit Denver. We zijn via Black Hawk ( dit is een plaatsje in de bergen met allemaal casino's ) naar onze eerste stop het plaatsje "Nederland" gereden. Dit is een mooi oud mijnwerkers dorpje. Ik vroeg mij af waarom een plaatsje in de USA Nederland heet. Na wat speurwerk kwam ik er achter dat in 1877 een Nederlandse inversteerder de zilvermijn in het dorp had gekocht en vandaar dus de naam, het plaatsje heette hiervoor Brownsville. Hier even wat rondgekeken en zijn daarna verder gereden naar Estes Park. Dit is een mooie route dwars door de Rocky Mountains. Onderweg diverse stops gemaakt en uiteindelijk kwamen we aan in het  plaatsje Estes. Het was hier verschrikkelijk druk wij  zijn  op zoek gegaan naar een visitors centrum voor de nodige informatie hoe te rijden door het park. Een dame ( ik schat ongeveer 110 jaar oud...) gaf ons de nodige uitleg, en ik vroeg haar of het een "Loop" was ( een rondje rijden ) en er een kwam een volmondig "Yes" uit. Ze vertelde ons ook nog dat het 48 mijl was en dat de rit zonder stops ongeveer 1,5 uur duurde. Ik wou dit allemaal weten omdat wij hierna nog naar onze volgende overnachtingsplaats Cheyenne moesten rijden en dit was ongeveer 150 km. Hierna de auto weer opgezocht en zijn aan de route begonnen en het was een mooie route met veel leuke plekjes, tegen 15:30 uur waren wij ongeveer klaar met de route en denk laat ik de navigatie eens aanzetten en kijken hoever het nog rijden is naar ons hotel.......en dat was even schrikken..hij gaf aan dat het 303 km rijden was..%$#$^^&^. We moetsen helemaal via Denver weer terug rijden, ik denk krijg nou wat  laat dat hotel in Cheyenne maar zitten en gaan wel weer terug naar ons laatste hotel in Denver want dat is maar 150 km rijden...daar aangekomen bleek tot onze teleurstelling dat deze helemaal volgeboekt was. Dus toen maar richting Cheyenne gereden hier kwamen we tegen 19:30 uur s'avonds aan. Dus we hebben voorlopig genoeg gezien van de Rocky Mountains :-))
Zondag 1 september
Na de lange reisdag van gisteren hebben we  er vandaag maar een heerlijke rustdag van gemaakt. We zijn tegen 08:30 uur opgestaan. We konden weer in het hotel ontbijten ( dat kan niet overal). Hierna zijn we naar Downtown Cheyenne gereden. We hebben eerst de "Mighty Big Boy" bekeken, dit is een gigantische stoomlocomotief. Wij volgen in Nederland de serie "Hell on Wheels" dit gaat over de aanleg van de spoorlijn. Hell on Wheels was het eerste tentenkamp van de mensen die de spoorlijn aangelegd hebben, en dit is nu het huidige Cheyenne daarom wilden wij hier ook naar toe. Wij hebben het Cheyenne Depot Museum bezocht, dit is het voormalige Union Pacific Depot. Hier was veel terug te zien wat er in de serie "Hell on Wheels" ook te zien was, en dit was zeer interessant. Het is hier nog steeds een druk punt, van treinen die komen en gaan. De langste trein die hier langs gekomen is was 3,5 km lang ( en dit is geen grapje..). We zijn ook nog aan het rondneuzen geweest op een paar "Fleamarkets" hier ontdekte Kitty nog een mooi lampje tussen alle spullen ( zie foto..). We kregen te horen dat er s'avonds nog een "Gunslinger" show zou zijn, en zijn er naar op zoek gegaan, we hebben de plaats waar het moest gebeuren wel gevonden, maar ik was de enige "Gunslinger" die er rond liep. Hierna nog even wat inkopen bij de Walmart gedaan, de spullen naar het hotel gebracht en toen brak het spannenste moment van de dag aan....Studiosport kijken op uitzending gemist....en de kenners weten wat wij bedoelen....Ha...haaa....hierna kon de dag niet meer stuk. We zijn hierna nog lekker uit eten geweest en dan gaat morgen de reis verder richting Scottsbluff in de staat Nebraska.
Maandag 2 september
Vandaag maar een ritje van 160 km voor de boeg dus we hoefden niet zo heel vroeg op te staan. we zijn rond 08:30 uur vertrokken richting Scottsbluff in Nebraska. Dit waren weer van die eindeloze vlaktes en ik vind dit super om te rijden bijna helemaal alleen op de weg, je ziet dan echt helemaal niemand. Onze eerste stop was bij een visitors centrum vlak voor Scottsbluff. Hier kregen wij weer diverse informatie over wat er te zien was in de omgeving. Je hebt bijna bij alle plaatsen in de US zo'n visitors centrum hier werken over het algemeen gepensioneerden die dit werk vol enthousiasme doen. Wij kregen dus ook weer een paar tips. Wij zijn eerst naar een museum boerderij geweest, hier was te zien hoe ze in de jaren 30/40 op het land werkten. Hierna zijn we naar het Scottsbluff National Monument gereden, dit is een gigantische rotspartij midden in het vlakke landschap, hier kun je over de oudste betonnen weg in de staat Nebraska met de auto helemaal naar boven rijden. Hier hebben we een poosje rond gewandeld en wat kiekjes geschoten. Deze rotspartij bestaat uit vijf rotsformaties genaamd, Crown Rock, Dome Rock, Eagle Rock, Saddle Rock, and Sentinel Rock, en deze liggen aan de Oregon trail en Mormon trail en werd vroeger  als herkenningspunt gebruikt. Daarna ons hotel opgezocht en ingecheckt, even wat opgefrist. Hierna zijn we naar Chimney Rock gereden dit is een heel aparte rots die je in de verte al ziet liggen. Dit werd vroeger door de pioneers ook als herkenningspunt gebruikt. Hier zijn vroeger duizenden mensen langs getrokken. Hier  is ook een begraafplaats, waar diverse personen liggen, die de trektocht niet hebben overleeft. Morgen vertrekken we richting Rapid City in South Dakota, onderweg komen we door Bear Country eens kijken of wat beren kunnen spotten, dus als je de komende dagen niks meer van ons hoort zijn we waarschijnlijk opgepeuzeld door een Grizzly beer.
Dinsdag 3 september
Vanmorgen om 06:45 uur opgestaan want we hadden een ritje van dik 300 km voor de boeg. Onze bestemming was vandaag Rapid City in South Dakota de rit ging aardig vlot want vandaag ook weer eindeloze vlaktes met zo nu en dan wat bultjes erin. We zijn de eerste 200 km maar een paar auto's tegen gekomen! We kwamen rond 11:30 uur aan bij Mount Rushmore, dit is een indrukwekkend beeldhouwerk in de rotsen van de Black Hills vlak bij het plaatsje Keystone. Vier presidenten van de verenigde staten zijn hier in de rotsen uitgehouwen te weten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Rooseveld en  Abraham Lincoln. De beelden zijn 18 meter hoog, hier zijn 400 arbeiders 14 jaar mee bezig geweest ( 1927 -1941 ) dus dat was een heel klusje. Hierna zijn we naar het plaatsje Keystone gereden, dit is een toeristisch plaatsje maar wel leuk om even door te wandelen. Hierna zijn we naar Bear Country gereden. Hier moest je even 32 dollar aftikken en dan kon je door het park rijden waar Beren, wolven en ander wild rondliep. Ze vertelden ons dat we de ramen en deuren van de auto dicht moesten houden. Maar volgens mij waren het allemaal oude circus beren, ik denk als je vroeg ga eens mooi zitten of geef eens een poot dat ze dat ook deden, maar ik mocht dit van Kitty niet proberen. Kitty vond het geweldig en ik dus niks. Hier een poosje rond gereden en je kon ook nog door de "baby kamer" wandelen hier zaten de jonkies. Hierna ons hotel opgezocht, dit is ook weer een leuk hotel met een zwembad, hier hebben we gelijk maar gebruik van gemaakt en even heerlijk gezwommen. s'Avonds heerlijk uit eten geweest ik heb een dikke Amerikaanse steak verorberd en Kitty e.o.a. Mexicaans gerecht en het smaakte voortreffelijk. Kitty heeft hierna ons eerste wasje gedraaid, dus we kunnen weer schone onderbroeken en sokken aan. We blijven twee nachten in Rapid City, we gaan morgen naar Badlands en rijden dan gelijk even langs het plaatsje Sturgis, hier vindt elk jaar een van s'werelds grootste motortreffens plaats. Helaas zijn we hiervoor net een maand te laat.
Foto's
Foto's
Woensdag 4 september
Vandaag weer een lekker relax dagje, we zijn tegen 07:30 uur opgestaan en ook hier weer van een goed ontbijt in het hotel genoten. Wij zijn tegen 09:00 uur in de auto gestapt om naar Badlands te rijden, maar eerst de tank volgegooid dit doe ik trouwens elke dag eerst want je weet nooit waar je hier terecht komt en een benzinepomp is niet overal te vinden, dus een volle tank is altijd handig. De benzine kost hier trouwens gemiddeld 3,55 dollar per gallon (=3.7854 liter ) dus iets goedkoper dan bij ons. De rit naar Badlands was niet zo lang, ongeveer 100 km maar toen we daar aankwamen viel het ons in eerste instantie tegen we zagen zo nu en dan wat bultjes in het landschap en we stonden net op het punt om te keren. Maar toen zagen we een bord dat aangaf dat we een zandpad op moesten. Nadat we deze afgereden waren kwamen we in het park zelf en dit was wel weer leuk om te zien. We hebben hier wat rondgereden en zijn rond 13:00 uur weer richting Rapid City gereden. Hier hebben we nog even wat geshopt, en zijn daarna naar het hotel gegaan om nog even te zwemmen. s'Avonds hebben wij de hotels geboekt tot a.s. maandag omdat we dan in en rond het Yellowstonepark zitten en wij er zeker van willen  zijn dat we een hotel hebben, want het is daar nog al vrij druk.
Donderdag 5 september
Vandaag hadden we een ritje van dik 400 km voor de boeg, dus wij zijn iets vroeger opgestaan zodat we om 08:30 uur in de auto zaten. We zijn eerst bij het plaatsje Sturgis langs gegaan, hier vindt een jaarlijks motortreffen plaats. Dit is altijd in de eerste week van augustus en gebeurt al sinds 1938. Bij het laatste treffen in augustus waren er 600.000 bikers in het plaatsje dus dat zijn heel veel motors meest Harley's bij elkaar. Maar nu was er niet veel te beleven ( wel een leuk plaatsje ). Hierna zijn we verder gereden via het plaatsje Spearfish, wij konden hier de Interstate blijven volgen maar dit hebben wij niet gedaan. Wij zijn via de Spearfish Canyon Hwy gereden dit is een mooie Scenic route door de Black Hills National Forest, en dit was zeker de moeite waard. Hierna kwamen we weer op de Interstate en moesten we nog een dikke 200 km afleggen na enkele koffiestops kwamen we rond 15:00 uur aan in het plaatsje Buffalo in de staat Wyoming. Hier hebben we verder niet veel gedaan. We gaan morgen verder naar het plaatsje Powel en vanaf daar rijden we zaterdag Yellowstone binnen.

De koelbox is hier zijn centen ook dubbel en dwars waard, s'morgens een paar zakjes ijs uit de ijsmachine van het hotel, of als er een koelkast op de kamer is een paar flesjes water in het vriesvak....en dan kan je de hele dag de boel een beetje koud houden!
Vrijdag 6 september
Vandaag een ritje van ongeveer 250 km voor de boeg, van Buffallo naar Powell in de staat Wyoming. Je kon diverse routes volgen maar wij zijn via Sheridan de 14/14A opgegaan. Dit is een mooie route dwars door de Big Horn Mountains. Wij hebben onderweg diverse stops gemaakt, en kwamen ook een stel cowboy's tegen die een kudde koeien door de bergen begeleiden. Wij zijn ook bij The Medicine Wheel geweest, dit is een soort van gedenkplaats / offerplaats voor indianen. De gedenkplaats bestaat uit een cirkel van stenen in de vorm van een wagenwiel. ( ook te zien in de film Dances with Wolves ) Dit ligt boven op een bergtop en de laatste 2 mijl ( dus heen en terug 5 km ) moet je daar naar toe lopen en dit is erg steil. Het wordt vandaag de dag nog elke dag bezocht door indianen uit heel Amerika en brengen daar dan een offer.Wij kwamen om ongeveer 16:00 uur aan bij ons hotel in het plaatsje Powell.
Foto's
Foto's
Zaterdag 7 september
Vandaag zijn we van Powell naar Gardiner gereden we konden dit rechtstreeks doen maar dat hebben we dus niet gedaan. Wij zijn via Red Lodge gereden en konden vanaf hier de 212 op, dit wordt ook wel de Beartooth Pass genoemd. We kwamen eerst bij "The Smith Mine" langs dit is nu een oude verlaten mijn, maar hier zijn in 1943, 74 mijnwerkers om het leven gekomen. De route was verder geweldig mooi het ging over hoge bergtoppen en door mooie canyons.We kwamen hier via de Noord oost ingang Yellowstone Park binnen. Dit is echt één van de mooiste parken waar we doorheen gereden zijn ( en we hebben nog maar een klein stukje gehad ). Er lopen diverse "Creeks" door de bergen en mooie meertjes en watervallen. We hebben bij een meertje even een lekker broodje van de Subway opgegeten en in het bergplaatsje Cooke City hebben we een kop koffie gedronken. We hebben de eerst kudde Bisons al zien lopen, dit is  een heel indrukwekkend gezicht. We blijven 4 dagen in Yellowstone en we hopen ook nog Beren te spotten. We kwamen tegen 16:30 uur bij ons hotel aan in het plaatsje Gardiner, en toen we de deur van de hotelkamer open deden viel ons allebei de mond open van verbazing zo'n mooie grote hotelkamer. Er was een apparte zitkamer met compleet ingerichte keuken, een aparte grote slaapkamer met inloopkast en een mooie grote luxe badkamer met ligbad ( hier ligt Kitty nu in te badderen...) We gaan morgenvroeg een beetje op tijd op pad en kijken of we een Grizzly beer kunnen ontdekken en om wat mooie wandelingen door het park te maken.
Foto's
Zondag 8 september
Vandaag een mooie dag gehad in Yellowstonepark. We zijn vanmorgen om 08:15 uur vertrokken en waren zo rond 18:00 uur weer bij ons hotel. We hebben een rondje van ongeveer 140 km door het park gereden, dit is een "loop" ( rondje ) in het bovenste gedeelte van Yellowstone. We hebben diverse warmwater bronnen gezien en weer veel bisons en diverse Elk's, maar weer geen beren. We hebben twee "Dirtroads" gereden, dus door heel stille gebieden maar geen beer te bekennen. We zijn zelfs nog een stuk de prairie ingewandeld en achter alle struiken gekeken maar helaas. Maar we hebben nog twee dagen om ze te zien. Wij kochten tijdens een stop een ijsje en hier werkten drie chineesjes en die zagen mijn tattoo van "Hello Kitty" en de Cinese tekens, dat vonden ze zo leuk dat ze ons later in de bijbehorende winkel weer opzochten en vroegen of ze er een foto van mochten maken. Dus mijn armpje wordt nog beroemd bij de chinezen.


Hier nog even wat info over Yellowstone park.

Het park is 8983  km² groot en de gemiddelde hoogte is 2440 meter,en bestaat sinds 1 maart 1872. In het park leven diverse diersoorten waaronder, bisons, herten, verschillende beer soorten, coyotes en wolven.
Onder Yellowstone bevindt zich een vulkanische hotspot, wat zich uit in vulkanisme. De grootste vulkanische structuur in de omgeving is de Yellowstonecaldera, een caldera van 65 km die vrijwel het gehele park beslaat. Deze supervulkaan maakt gemiddeld elke 600.000 jaar een grote uitbarsting mee. Bij eerdere grote uitbarstingen bedekten asregens het hele middenwesten van de Verenigde Staten met een laag as. Een nieuwe uitbarsting van een dergelijke omvang zou niet alleen catastrofaal zijn voor de wijde omtrek van het park, maar kan ook een 'vulkanische winter' opleveren die op het gehele noordelijk halfrond nog jarenlang het leven ontwricht.
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Maandag 9 september
Foto's
Vandaag een ritje van ongeveer 200 km door Yellowstonepark gemaakt. We zijn van Gardinger in Wyoming verhuist naar West Yellowstone in Montana. We hebben onderweg diverse stops gemaakt. Mooie watervallen gezien en diverse bronnen. Het is hier één grote kookpot. Het is niet te geloven wat hier allemaal uit de grond komt borrelen. En bij sommige bronnen is de zwavellucht bijna niet te harden. Maar het is allemaal erg indrukwekkend. We hebben de Old Faitful ook uit zien barsten. Dit is de beroemste geyser in Yellowstone, en hij blaast om de 60 tot 80 minuten hete dampen de lucht in, een uitbarsting kan tot 32.000 liter kokend water zo'n 56 m hoog spuiten. We kwamen hier in gesprek met twee Nederlandse stellen uit Canada, deze mensen zijn daar in 1955 naar toe geëmigreerd. Het was trouwens nog erg druk in het park. Het plaatsje West Yellowstone is ook een leuk plaatsje om even twee dagen te vertoeven. Het hotel is ook weer prima in orde, en Kitty kan hier ook weer een wasje draaien, dus we kunnen overmorgen weer schoon verder. Waar onze reis verder naar toe gaat weten we nog niet zeker ....
Dinsdag 10 september
Vandaag lekker rustig aan gedaan, we wilden eigenlijk helemaal niet met de auto op pad. Maar we hebben toch nog een klein stukje van Yellowstone gedaan nu zijn we helemaal rond geweest. We hebben vanmorgen eerst de auto even uitgemest, en zijn toen tegen 10:30 uur vertrokken voor het laaste stukje Yellowstone. We hebben bij een visser staan kijken die aan het vliegvissen was in de Yellowstone river, wat leuk was om te zien. Daarna hebben we de auto aan de kant gezet en zijn een stuk het bos ingelopen, hier hebben we een tijdje stil op een boomstam gezeten in de hoop dat er een beer voorbij kwam.....maar helaas weer niks. Daarna nog wat van die pruttelpotten en watervallen bekeken. We waren tegen 14:00 uur weer in West Yellowstone. Hier hebben we de rest van de dag doorgebracht. Morgenvroeg vertrekken we dan richting Grand Teton en overnachten in het plaatsje Jackson.
Foto's
Woensdag 11 september
Vanmorgen zijn we rond 08:45 uur vertrokken, na eerst een heerlijk ontbijtje met eieren en spek te hebben genuttigd, dus we konden er de eerste paar uur weer goed tegen. De rit ging vandaag van West Yellowstone naar Jackson in Wyoming. We moesten eerst weer een stukje door  Yellowstonepark maar dat is natuurlijk geen straf. We kwamen onderweg een op hol geslagen Bison tegen, die liep op de weg tussen de auto's door, dit kan nog wel eens link zijn want als ie pissig wordt ramt hij je zo de koplampen uit de auto, een parkranger hield alles een beetje in de gaten. Yellowstone gaat over in Grand Teton National Park. De beide parken liggen aan elkaar vast maar zijn toch heel verschillend. Grand Teton bestaat uit een grote bergketen met meren en vlakke valleien erom heen. Dit is ook een geweldig mooi park en we hebben dus ook diverse stops gemaakt. We hadden tijd genoeg want het was ook maar een ritje van 200 km. We kwamen rond 15:30 uur aan bij ons Hotel in Jackson. We hebben ons even wat opgefrist en wilden het plaatsje een beetje verkennen. Maar toen we de auto uitstapten begon het te regenen. We zijn toen gelijk maar een Thai restaurant binnen gedoken, en hier hebben we heerlijk gegeten. Morgen gaan we richting Idaho en blijven twee nachten in het plaatsje Twin Falls.
Foto's
Foto's
Donderdag 12 september
Vandaag een ritje van 400 km achter de kiezen...van Jackson in Wyoming  naar Twin Falls in Idaho. Het eerste stuk ging over de Teton Pass Highway dit was een mooi stuk door de bergen en was weer erg steil naar boven en heel steil naar beneden dus de automaat maar weer op manueel gezet. De rest ging allemaal over de interstate dus dat schoot lekker op. We zijn een paar keer onderweg gestopt voor een bakkie koffie en we hadden s'morgens bij de Subway al een lekker broodje gehaald dus die hebben we onderweg ook even opgepeuzeld. We zijn in Idaho Falls bij de Walmart langs geweest voor de nodige boodschappen. Dit is trouwens een leuke plaats, nog wat foto's gemaakt van een leuke waterpartij ( iets goter dan de cascade in Hogevene..) We kwamen rond 15:00 uur aan in het plaatsje Twin Falls. We zijn eerst gestopt bij een visitorscentrum en gevraagd waar we de watervallen konden vinden, en wat er nog meer te zien viel. We hebben de nodige tips gekregen, maar we kregen wel de melding dat er niet veel water door de rivier stroomde, dus dat was een kleine domper. Maar we gaan het morgen zien. Hierna het hotel opgezocht en ook hier weer een mooie kamer, even opgefrist en toen de omgeving wat verkend. Hierna een restaurant opgezocht en gevonden, maar tegenover het restaurant stond een complex met de naam "Magic Valley Mall" en hier wou Kitty graag eerst even binnen kijken. Nou daar zijn we dus anderhalfuur binnen geweest, want dit was weer een jurkjes en tasjes paradijs. Hierna naar het restaurant gegaan en weer heerlijk gegeten. Kitty ligt nu inmiddels weer heerlijk in bad. En kan ik mijn verhaaltje weer schrijven en vast de route van overmorgen naar Salt Lake City uitzoeken. Ik denk dat we bij de Bonneville-Zoutvlakte langs gaan, deze is 260 km² groot. Deze vlakte is bekend door de snelheidsrecord die hier gereden worden, hier worden snelheden bereikt van meer dan 1000 km per uur. Dus daar gaan wij ook even rondracen, als er tenminste geen water op het zout ligt want dan gaat het "feestje" niet door.
Vrijdag 13 september
Foto's
Vandaag weer een dag zonder veel kilometers dus we konden vanmorgen lekker rustig aan doen. We zijn na het ontbijt op zoek gegaan naar de watervallen "Shoshone Falls" en de "Twin Falls" dit was voor ons nogal een hele opgave, want we moesten ze via de kaart vinden. Gelukkig kan Kitty "heel goed" kaart lezen en hebben we ze naar 4 uur zoeken gevonden. Grapje we hebben een boertje gevraagd hoe te rijden en toen hadden we ze zo gevonden. Maar helaas er kwam niet echt veel water naar beneden, dus dat was een kleine domper, maar de omgeving was wel weer mooi. We hebben bij de watervallen een poosje rond gewandeld. Hierna zijn we wat over het platteland rond Twin Falls gereden. Hier stonden her en der hele mooie, en hele grote huizen. Wij ( lees Kitty ) zijn hierna weer aan het shoppen geslagen. We hebben later Twin Falls Historic Downtown bezocht hier zijn we in een mooi antiekwinkeltje aan het rondneuzen geweest.  We waren tegen 17:00 uur weer bij ons hotel, hier even opgefrist en zijn toen naar een leuk Mexicaans restaurant geweest. Daar hebben we wederom weer heerlijk en veel te veel gegeten. K... heb ik per ongeluk al mijn foto's van vandaag gewist #@$#@%$#@ Gelukkig heeft Kitty er nog een paar gemaakt.
Ze hadden we hem verwacht Ze hadden we hem verwacht
Zo troffen wij de Shoshone Falls aan, ga met de muis op de foto' staan.....zo hadden wij hem verwacht!
Foto's
Zaterdag 14  september
Vanmorgen zijn we om 07:00 uur opgestaan want we hadden vandaag een redelijk ritje voor de boeg. We moesten van Twin Falls in Idaho naar Salt Lake City in Utah. Dit is eigenlijk een ritje van 350 km, maar omdat wij de Bonneville zoutvlaktes wilden zien moesten we een stukje omrijden zodat het een ritje wordt van 475 km. Maar we hebben eerst in het hotel ontbeten, en voor onderweg nog even een broodje gehaald bij de Subway, en zijn we om 08:30 uur vertrokken. Dit ging allemaal vrij vlot, want hier kun je overal doorrijden, onderweg nog even een kopje koffie gedronken bij een benzinepomp ( want iets anders kwam je onderweg niet tegen..) We kwamen tegen 11:30 uur bij de Bonneville zoutvlaktes aan, maar we zagen het al uit de verte....alles stond onder een laag water, dus we konden niet even met de auto over de vlaktes scheuren, dit vonden wij erg jammer en er waren meer "teleurgestelde" mensen. We hebben hier even rond gekeken, het is een gigantische vlakte (260 km²). Hierna zijn we verder gereden we moesten toen nog 150 km dus we hadden het grootste gedeelte er opzitten. We hebben onderweg op een parkeerplaats ons broodje opgegeten, hier zagen we een bordje staan met pas op voor " Slangen en scorpioenen" dus wij hebben met de benen in de lucht ons broodje opgegeten, maar ook dit weer overleeft. Wij kwamen om 14:30 uur aan bij ons hotel in Salt Lake, het hotel ligt mooi in het centrum. Hier even wat opgefrist zodat wij tegen 15:15 uur naar de shops konden wandelen. Maar voordat wij daar waren, kwamen we over het "Temple Square" hier staan allemaal gebouwen van e.o.a Mormoonse gemeenschap (LDS) en het is niet te geloven wat hier allemaal staat. Wij gingen uit nieuwsgierigheid een gebouw binnen en voor we het wisten kregen we een rondleiding door het gebouw. Er zit een zaaltje in het gebouw waar eenentwintigduizend ( 21000 ) mensen in kunnen. Het gebouw bestaad uit drie verdiepingen, waarin het duurste hout en marmer is gebruikt, verder stroomt er vanaf het dak een waterval door het gebouw, en op het dak zelf is een grote tuin met duizend verschillende planten en gras soorten. Hierna zijn we naar het centrum gelopen, en dit is wel een leuke stad en kan Kitty hier weer naar hartelust shoppen. Morgen willen we de "Utah Olympic Oval" bezoeken. Dit is de beroemde schaatsbaan van Salt Lake City.
Zondag 15  september
Foto's
Vandaag weer een lekker rustig dagje met weing kilometers.We zijn na het ontbijt eerst naar het "Utah Olympic park" gereden, hier zijn in 2002 de olympische winter spelen gehouden. Het is nu een trainingscentrum en er is een museum over skiën in gevestigd. Ze waren net aan het trainen met figuur springen op ski's. Ze oefenen dit van de skischans en komen dan in een zwembad terecht, dit was wel grappig om te zien. Hierna zijn we naar het plaatsje Park City gegaan, dit is een klein plaatsje in de bergen hier was net een soort van "pulledag" en was wel leuk om even overheen te wandelen, diverse kunstenaars en boerenfamilies stonden hier hun waren aan te prijzen. Hierna de auto weer opgezocht en naar de bekende schaatsbaan van Salt Lake City gereden de "Olympich Oval" deze was jammer genoeg gesloten maar we hebben er toch even rond gekeken. Hierna de auto weer bij het hotel gezet, en zijn we nog even de stad in gelopen, de winkels zijn hier op zondag gesloten. Dus dit was een vrij ontspannen wandeling, het was inmiddels etenstijd, maar ook de restaurants waren bijna allemaal gesloten behalve van die hamburgertenten maar daar hadden wij geen zin in, dus maar even doorgezocht. Wij vonden toen een Mongolisch restaurant en dit leek ons wel wat. Wij hebben eerst een paar van die kleine loempiaatjes verorberd en Kitty had iets met kip besteld en ik....Beef Sichuan...ik denk als ik morgenvroeg wakker wordt de schroeiplekken wel in de lakens zitten......pffffff...wat was dat scherp....Terwijl ik dit verhaaltje op internet zet heeft Kitty alweer een wasje gedraait, dus wij kunnen morgen weer fris gaan shoppen!
Maandag 16  september
Vanmorgen lekker rustig aangedaan want we hoefden vandaag niet met de auto op pad. We zijn tegen 09:00 uur gaan ontbijten. Hierna zijn we de stad ingewandeld en "heerlijk" aan het shoppen geweest. Kitty heeft weer een tasje gescoord, een mooi jurkje en laarsjes gekocht en voor de klein kids hebben we inkopen gedaan bij de Walt Disney shop. We waren tegen drie uur weer terug bij het hotel en hebben de rest van de dag heerlijk bij het zwembad gezeten. Dit is onze laaste dag in Salt Lake City, morgen rijden we naar Moab hier blijven we twee nachten en dan moeten wij weer richting Colorado en daar schijnt het nogal slecht weer te zijn. Dus we moeten een beetje uitkijken waar we langs gaan rijden. We moeten in ieder geval naar Glenwood Springs ( hier al een hotel geboekt ) hier blijven we drie dagen, we willen vanaf hier ook naar de bekende wintersportplaats Aspen tenminste als de wegen niet afgesloten zijn. Maar dat is een zorg van later.
City Creekcenter in Salt Lake City
Dinsdag 17  september
Foto's
Vandaag een ritje van 375 km naar Moab in Utah voor de boeg, dus wij zijn om 07:00 uur opgestaan en na het ontbijt zijn we om 08:30 uur uit Salt Lake City vertrokken. De rit verliep voorspoedig we zijn onderweg twee keer gestopt om de benen even te strekken, en voor een kopje koffie. We kwamen om 13:00 uur aan bij ons hotel, maar hier konden we nog niet inchecken. We hebben snel even een hamburger verorberd en zijn toen naar Arches park gereden. Dit is ook weer een geweldig mooi park met de meest vreemde rotsformaties. Maar ons hoofdoel was om zelf een foto van de "Delicate Arch" te maken. Om daar te komen moesten we de laatste 2,5 km lopen tegen de berg op. Dit was een vrij pittig tochtje en diverse personen gingen halfverwege weer terug naar de auto. ( Het was ook vrij warm, zo rond de 30 graden...) Maar wij hebben het gered, en dat gaf een lekker gevoel. We zijn hier een poosje blijven zitten om van het mooie uitzicht te genieten. Het waaide vrij hard boven op de berg, en diverse personen waren in no time hun hoedje of petje kwijt. De terugtocht naar beneden verliep vlotter, maar was ook nog vrij pittig voor mijn tere knietjes. Wij hebben er in totaal een kleine twee uur over gedaan. Hierna naar het hotel gereden, want het was inmiddels al bijna 18:00 uur. Hier even lekker gedouched, en gelukkig hebben we een hotel midden in Moab dus wij hoefden niet ver meer te lopen voor een restaurant, hier hebben we een lekkere steak genuttigd om weer op krachten te komen.
Foto's
Woensdag 18  september
Vandaag de dag doorgebracht in Arches National Park we zijn tegen 09:30 uur naar het park gereden. Dit is ongeveer 8 km van ons hotel verwijderd. We hebben hier diverse trails gelopen dit was weer vrij pittig. Er zijn stukken bij waar bijna niet te zien is waar je moet lopen, wij zijn een paar keer van de öfficiele route afgeweken, op een gegeven moment liepen we ergens alleen midden in de wildernis en kwamen dit bordje tegen...oeps...

Dus toen is Kitty even aan het spoorzoeken geweest en zo zijn we weer op het goede pad terecht gekomen. We zijn tegen 15:00 uur weer naar het hotel gereden, hier even lekker opgefrist. Hierna zijn we gaan eten, heb even een Full rack spareribs verorberd en Kitty een mooie zalm. We waren inmiddels weer een beetje op krachten gekomen en zijn weer in de auto gestapt en nog een keer naar het park gereden. We wilden proberen om wat foto's te maken van de ondergaande zon. We waren tegen 20:00 uur weer in ons hotel. Morgenvroeg vertrekken we weer uit Moab en gaan naar Glenwood Springs in Colorado, we willen onderweg ook nog door Canyonlands National Park rijden. 
Donderdag 19  september
Foto's
We zijn vanmorgen na het ontbijt van eieren en worst vertrokken uit Moab naar Glenwood Springs in Colorado. We zijn tegen 08:45 uur weggereden want we wilden onderweg nog naar Canyonsland. Dit park viel ons een beetje tegen, het was wel indrukwekkend om die diepe Canyons te zien. Maar we zijn misschien ook wel te verwend met al die mooie plaatsen die we al gezien hebben. We zijn tegen 12:00 uur weer uit het park vertrokken we, moesten toen nog ongeveer 300 km rijden naar Glenwood Springs. We zijn onderweg in de plaats Grand Junction nog bij de Walmart langs geweest voor wat boodschapjes en de tank weer te vullen. We kwamen zo rond 16:00 uur aan bij ons hotel in Glenwood Springs ook hier weer een mooie grote kamer met een heel groot bed. We hebben ons geinstalleerd en Kitty heeft gelijk de wasmachine weer volgestopt. Hierna hebben we lekker gegeten bij de Mexicaan, die zit gelijk naast ons hotel. Kitty gaf de bestelling door en zei dat ze er geen "kwakimozo" bij hoefde, maar ze bedoelde "Guacamole" dus ik lag in een deuk aan tafel......maar het eten was weer voortreffelijk. We blijven drie dagen in dit mooie gezellige plaatsje.
Vrijdag 20  september
Foto's
We zijn vanmorgen tegen 08:30 uur opgestaan en wilden er een rustig dagje van maken. Maar dat liep iets anders, eerst al lichte paniek in de tent want we waren onze map met paspoorten, rijbewijzen etc.etc. kwijt, we konden ze nergens meer vinden. Maar eerst maar eens gaan ontbijten, toen we terug kwamen auto de helemaal doorzocht...niks..., toen maar weer naar de kamer en na enig speurwerk vonden we het mapje terug, zat onderin de koffer en hoe hij daar terecht is gekomen blijft een "raadsel" ( maar ik weet het wel...). Toen we deze strestest verwerkt hadden zijn we in de auto gestapt en naar "de wintersportplaats" in Amerika Aspen gereden. Dit was een ritje van een kleine 70 km, dus dat viel mee. We hebben een plaatsje voor de auto opgezocht en hebben eerst een bakkie koffie gedronken. Het is een redelijk plaatsje met veel atelliers met mooie schilderijen en andere kunstwerken. Tevens kleding en tasjes winkels uit het duurdere segment zoals Louis Vuitton , Prada etc.etc. We zijn hier tot ongeveer 12:00 uur gebleven en zijn toen met de auto richting Maroon Bells gereden. Je mag overdag tussen 09:00 uur en 17:00 uur zelf niet met de auto de berg oprijden. We hebben dus de auto op een daarvoor bestemde parkeerplaats gezet en zijn met een bus naar boven gebracht, dit is een ritje van ongeveer 20 minuten. Maroon Bells is de meest gefotografeerde berg van Noord Amerika. En het is inderdaad een prachtig gezicht als je die bergen met het meer ervoor ziet. We hebben hier weer een vrij pittige trail gelopen ( dus geen rustig dagje...) We zijn tegen 15:15 weer met de bus naar de auto gebracht. Maar het was weer een mooie dag en prachtig weer. Hier nog niks gezien van de overstromingen in Colorado die vorige week in het nieuws waren.
Zaterdag 21  september
Vandaag wel lekker rustig aangedaan, heerlijk "uitgeslapen" tot 08:30 uur! We hadden gisteren ons ontbijt al gehaald, een lekker broodje bij de Subway want elke morgen eieren, worst en spek met gebakken aardappels wordt je ook niet vrolijk van. Het was inmiddels 10:00 uur en toen zijn door het plaatsje Glenwood Springs gewandeld, hier even wat geshopt, en op een terrasje gezeten en wat Amerikanen "bekeken" maar wat lopen ( waggelen...) hier verschrikkelijk dikke mensen rond. s 'Middags nog even een stukje met de auto rond gereden en s'avond heerlijk uit eten geweest bij de Mexicaan. Dit was weer even lachen met "Hello Kitty" want die dacht dat er een dikke augurk op haar bordje lag en sneed er een dikke plak van af......maar het bleek e.o.a dikke grote peper te zijn,  en die stond dus bijna op haar kop aan de tafel zo scherp was dat ding. En ik lag weer in een deuk aan de tafel...Maar dit is onze laatse dag in Glenwood Springs en dan vertrekken we morgen alweer naar ons laatste hotel in Denver. Vandaag bijna geen foto's gemaakt, alleen een paar van het plaatsje Glenwood Springs.
Foto's
Zondag 22 september
Foto's
Vandaag hadden we ons laatste ritje voor de boeg naar Denver. Maar we hebben eerst even naar de voetbalwedstrijd Feyenoord - Fc Utrecht gekeken. Dat begon hier om 06:30 uur en gelukkig na een niet al te beste wedstrijd pakten we wel de drie punten. Hierna de koffers weer in de auto en zijn we rond 09:00 uur vertrokken. We konden rechtstreeks via de I-70, maar we zijn bij Frisco van de interstate gegaan en hebben hier de Senic Byway genomen. Dit is de Loveland Pass en is een mooie route door de bergen. Maar omdat het erg slecht weer was hebben we hier helaas bijna geen foto's gemaakt het regende en het was maar 37 graden Fahrenheit en dat is maar 2.7 graden Celsius en wij waren in T-shirt en op slippertjes. Wij kwamen om ongeveer 13:00 uur aan bij ons hotel in Denver en de temperatuur was gelukkig inmiddels weer opgelopen tot 82 graden Fahrenheit ( 27,7 ºC). We konden gelijk inchecken, de rotzooi op de kamer gezet, wat opgefrist en toen in één streep naar het Cherry Creek Shopping Center. Hier heeft Kitty ( en ik ...) de rest van de dag door gebracht, dit is dus een erg groot winkelcentrum met vele leuke kleding en tasjeswinkels. We waren tegen 18:00 uur weer in ons hotel. Hier hebben wij via uitzending gemist naar de 2e nederlaag deze week van 020 gekeken, en dat was genieten geblazen. Morgen ( als het weer het toelaat ) willen we naar Denver Zoo dit is een hele grote dierentuin. Er zitten 650 verschillende soorten in, en in totaal 3500 dieren ( zeggen ze...) Dus we zullen het beleven.
Maandag 23 september
Vandaag zijn we naar de Denver Zoo geweest dit is een grote dierentuin midden in Denver. Het was maar 5 km van ons hotel vandaan dus een heel kort ritje. Denver is trouwens een vrij grote stad. Gisteren toen we Denver west binnen kwamen rijden moesten we nog 32 km naar ons hotel. Er wonen ongeveer 625.000 mensen in de stad zelf, en inclusief de plaatsen erom heen (agglomeratie) wonen hier ongeveer 2.500.000 mensen. Maar dit even terzijde. De dierentuin was inderdaad groot, maar ik vond dat de dieren allemaal in veel te kleine hokken zaten. Alleen waar de olifanten en kamelen rond huppelen is het allemaal vernieuwd ( gesponserd door Toyota ) en dit is wel mooi geworden. En er zouden ook leeuwen en ijsberen zijn, maar ik denk dat die op vakantie waren want die hebben wij niet kunnen ontdekken! En dan is het morgen onze laatste dag alweer ( de 4 weken zijn voorbij gevlogen..), dus dat wordt koffers pakken etc.etc. en dan vliegen we woensdagmorgen om 11:21 uur naar Houston, en van Houston naar Amsterdam en als alles goed is landen we hier donderdagmorgen om 08:20 uur.
Foto's
Dinsdag 24 september
Gisteravond nog even snel een ander hotel geboekt, waar we nu zaten hadden we voor de laatste drie nachten, maar na twee dagen hadden wij het hier wel gehad. De eerste morgen had ik al ruzie met e.o.a "patient" die zat te janken dat ik tijdens het eten voorkroop ( tot drie keer aan toe ) en dat ze dit in de States niet gewend waren en ik mij "in line" op moest stellen. Ik was mij van geen kwaad bewust, dus heb hem even aan zijn verstand gepeuterd dat hij zijn grote bek moest houden. Maar dat begon dus al niet goed. s'Avonds was het een tering lawaai dat wil je helemaal niet weten, dus de koffers ingepakt zodat we s'morgens gelijk weg konden. ( s'nachts was het gelukkig wel rustig...) En laat die hotel eigenaar die ene nacht maar lekker in zijn ... douwen. Wij zijn tegen 09:00 uur vertrokken naar Castle Rock hier is een mooie grote Outlet gevestigd met zo'n 100 winkels, hier kon Kitty dus op de laatste dag nog even leuk shoppen. We zijn tegen 15:00 uur naar ons "nieuwe" hotel gereden dit is een stuk beter en ligt maar 10 km van het vliegveld, dus wij hoeven er morgenvroeg dan ook niet al te vroeg uit.....(06:30 uur). Maar het zit er dus weer op, we hebben weer een heel leuke vakantie in de USA gehad, heel veel gezien en mooi weer gehad op een paar kleine buitjes na. Maar eens kijken waar volgend jaar de reis naar toe gaat.......