Home
Verslag rondreis Florida 2014
Zaterdag 30 augustus.
Vanmorgen liep de wekker om 04:45 uur af, dus dat was vroeg opstaan. We waren de auto vlot kwijt op parkeerplaats P3. We hadden thuis de boardingpassen al uitgeprint, dus we konden de koffers zelf bij een "dropoff" afgeven dit ging allemaal lekker vlot. We zouden om 08:00 uur vertrekken maar dit werd 08:30 uur dus een halfuurtje vertraging, opzich geen probleem maar we hadden in Detroit maar 1 uur en 45 minuten om over te stappen naar het toestel waarmee we naar Fort Lauderdale vlogen, in die tijd moesten we de koffers ophalen opnieuw door de douane, pasfoto's en vingerafdrukken maken, ging de band waar de koffers op binnenkomen ook nog kapot dus dat was even stressen!! Het overstappen werd dus een race tegen de klok, wij stappen bijna als laatsten en 5 minuten voor vertrek het toestel binnen dus alle twee het zweet mooi dik op de rug staan. En de vlucht zelf was ook net een rit met de botsautootjes, pffff...wat stuiterde dan ding een paar keer mal door de lucht, maar Kitty zei maak je niet druk zijn een paar "luchtzakjes" Maar we zijn dus heelhuids geland en binnen een kwartier zaten we in de bus opweg naar de auto, ook dit was zo geregeld. Even de TomTom geinstalleerd om ons de weg naar het hotel te wijzen en ook dit ging allemaal lekker vlot. De koffers naar de kamer gebracht en wat opgefrist. Gelukkig zat vlakbij een leuk restaurant hier hebben we even lekker gegeten. We zijn nu allebei uitgeteld en gaan lekker op tijd in het mandje. Morgen gaan we Fort Lauderdale en Miami verkennen en dan maandag richting Daytona Beach.
Zondag 31 augustus.
Vanmorgen zijn we optijd vertrokken naar Miami Beach, was ongeveer 50 km rijden bij ons hotel vandaan. Maar omdat we vroeg waren was het niet druk op de weg ( die hier trouwens heel slecht zijn ). We hebben de auto aan de Washington Ave geparkeerd, want wilden even bij de beroemde Tattoo studio "Miami Ink" binnen kijken. Maar die was pas om 11:00 uur open, dus we hebben eerst maar een strandwandeling gemaakt, zijn mooie brede stranden en het zeewater is ongeveer 30 graden dus niet echt om af te koelen! Hierna zijn we bij de tattoo shop binnen geweest, was leuk om te zien. De Tattoo shop heet nu "LoveHate Tattoo" en is van Ami James en Chris Nunez maar die waren helaas vanmorgen niet aanwezig. We zijn hierna weer naar Fort Lauderdale gereden naar  één van de grootste winkelcentrums van Amerika de "Sawgrass Mills" hier zijn 350 winkels met van alles en nog wat waaronder veel kleding en tasjes!!! dus dat was genieten voor Kitty. ( Maar deze keer heb ik alleen wat gekocht..) Hierna zijn we naar de haven gereden waar de cruiseschepen aanmeren en gekeken waar wij straks aan boord gaan. Onderweg zijn we bij het autoverhuurbedrijf langs gegaan, want er zat vooraan de bumber een rubber los en die dreigde onder het rijden onder de wielen te  komen. We hebben de auto geruild voor een Dodge Charger dat rijdt ook prima en is iets groter en meer ruimte voor de koffers. Morgenvroeg vertrekken wij naar Daytona Beach, onderweg bezoeken we o.a. het Kennedy Spacecenter...
Washington Ave Miami Beach Miami Beach Cruise schip
Tattoo studio Welke zal ik eens nemen ? Van  Miami naar Fort Lauderdale Dodge Charger
Klik op een foto voor een vergroting..
Maandag 1 september.
Vanmorgen zijn we zo rond 07:00 opgestaan en zijn om 08:30 uur vertrokken uit Fort Lauderdale richting Daytona Beach. ( ongeveer 400 km ) We hebben in Vero Beach een stop gemaakt en koffie gedronken, dit is een leuke kleine badplaats. Hierna zijn we verder gereden naar het Kennedy Space Center bij Cape Canaveral op Merrit Island. Hier vandaan worden de raketten en de Spaceshuttle de ruimte ingeschoten. Je gaat met een bus naar de lanceerinstallatie, je krijgt diverse film presentaties te zien en je ziet een raket en Spaceshuttle op ware grote. Dit is allemaal zeer indrukwekkend en was leuk om te zien. We zijn hier rond 16:30 uur weer vertrokken richting Daytona Beach, dit was nog ongeveer 110 km rijden dus dat viel mee. Rond 17:30 uur kwamen we bij ons hotel aan. Het hotel ligt direct aan het strand, hier kunnen we ons denk ik wel twee dagen vermaken.
Vero Beach Florida Kennedy Space Center lanceer basis NASA Kennedy Space Center Kennedy Space Center
Lanceer installatie Raket motoren Apollo raket Landingscapsule
Spaceshuttle Motoren Spaceshuttle Apollo raket Hotel Daytona Beach
Klik op een foto voor een vergroting..
Dinsdag  2 september.
Klik op een foto voor een vergroting..
Vanmorgen heerlijk tot 08:30 uur "uitgeslapen". We hoefden vandaag niet met de auto op pad, het werd een heerlijk relax dagje. Vanmorgen in het hotel een stevig ontbijt weggewerkt dus we konden er goed tegen. Na het ontbijt zijn we het strand opgewandeld, we gingen expres wat vroeg zodat de zon nog niet zo sterk was, gelijk een duik genomen in het warme zeewater ( watertemperatuur was 28 graden ). Maar hier hebben we ons toch nog in vergist want we zijn nog goed verbrand. We steken mooi (rood) af op de witte lakens. Rond de middag zijn we in de schaduw aan het zwembad gaan liggen, Kitty heeft ondertijd nog wasje gedraaid, dus we kunnen morgen weer met schone kleren op pad. We gaan morgen naar Orlando, onderweg willen we bij het beroemde racecircuit "Daytona International Speedway" langs en kijken of we hier een rondleiding kunnen krijgen, maar we zijn er al langs gereden, en stond aardig in de steigers dus dat is even afwachten.
Ontbijt Hotel in Daytona Beach Hotel Daytona Beach aan de achterzijde. Zwembad bij het hotel
Daytona Beach
Woensdag 3 september.
Vanmorgen zijn we rond 09:00 uur vertrokken uit het hotel richting Orlando. We hebben ontbeten bij een "Wafflehouse", dit zijn restaurants waar je heerlijk kan ontbijten, deze zitten alleen in het zuidelijke staten in de USA. Daarna zijn we naar de "Daytona International Speedway" gereden voor een rondleiding. We moesten een uur wachten want de eertse "Tour" was net vertrokken, er was genoeg te zien dus dit was geen probleem. Om 11:00 uur zijn we vertrokken voor een Tour van 90 minuten. Dit was zeer de moeite waard. Zo rond 13:00 uur zijn we opweg gegaan richting Orlando dit was maar een ritje van ongeveer 100 km. Heb eerst de tank even vol gegooid, de benzine prijzen zijn hier nog redelijk betaalbaar, een Gallon ( 3,79 liter ) kost hier 3,35 Dollar. Na een klein uur kwamen we bij ons hotel aan het "Homewood Suites by Hilton". Dit is een super mooi hotel, we hebben hier een apparte zitkamer, met keuken en een slaapkamer met grote badkamer dus hier kunnen we heerlijk relaxen. We hebben ons wat opgefrist en zijn naar "The Florida Mall" gereden om wat te shoppen, maar dit was vooral om niet in de zon te lopen, want ik heb mijn koppie aardig verbrand. Kitty heeft hier weer een mooi tasje gescoord, na een bezoek aan de Wallmart voor wat kleine boodschapjes waren we rond 20:00 uur weer in het hotel. We willen morgen naar SeaWorld. We zijn eigenlijk niet zo van de parken, maar als je in Orlando bent moet je er toch één bezoeken en onze keuze is dus gevallen op SeaWorld.
Klik op een foto voor een vergroting..
The Daytona International Speedway The Daytona International Speedway Kitty bij een Nascar Pitstop gemaakt
Stukje van de racetrack en tribunes In het treintje Nascar Victory Lane
The Daytona International Speedway Weer een persconferentie gegeven! Bij een "Winning" Nascar Bij een "Winning" Nascar
Op de tribunes Op de finishlijn, de baan loopt hier 18 graden schuin, dit is in de bochten 35 graden. Goodbye Daytona Yes....weer een tassie!!!
Donderdag 4 september.
Vanmorgen zijn we rond 08:30 uur opgestaan, hebben heerlijk in het hotel ontbeten ( super hotel ). We zijn tegen 10:00 uur vertrokken naar "SeaWorld". We hebben de tickets hiervoor in het hotel gekocht, ze waren hier 65 dollar per persoon en aan de kassa bij het park zelf 80 dollar (ex Tax ) Dus die 30 dollar hadden we snel verdiend. Het park lag maar ongeveer 10 minuten rijden van het hotel, dus daar waren we zo. Maar het park zelf viel erg tegen, alleen de Orka show was de moeite waard, verder vonden het maar zo...zo....We waren er rond 15:00 uur ook wel uitgekeken. We zijn toen weer naar de Florida Mall gegaan, want Kitty had daar nog een mooi jurkje gezien en die wou ze toch wel graag even passen en kijken hoe hij stond! Hij zit inmiddels in de koffer. Nu even opzoek naar een hotel in St.Petersburg en op Sanibel Island, dit ligt aan de kant van de Golf van Mexico.
Klik op een foto voor een vergroting..
SeaWorld SeaWorld SeaWorld SeaWorld
SeaWorld In de bek van een great white shark SeaWorld SeaWorld
SeaWorld SeaWorld In de bek van een great white shark
Vrijdag 5 september.
Vandaag zijn we van Orlando naar Saint Petersburg gereden, verder weinig gedaan en geen foto's gemaakt. Morgen gaan we naar Sanibel Island hier blijven we twee of drie dagen en willen het eiland op de fiets gaan verkennen. ( Als tenminste het weer het toelaat...)
Sanibel Island
Sanibel Island
Klik op de foto voor een vergroting.
Zaterdag 6 september.
Vanmorgen zijn we rond 10:00 uur vertrokken uit ons hotel in Saint Petersburg. We hadden een ritje van 230 km voor de boeg, dit was dus niet zo ver. We  reden constant over de Interstate 75 en dat schoot aardig op. Onderweg was ook niet veel te zien. We kwamen rond 12:30 uur aan bij ons hotel op Sanibal Island, we hadden ergens gelezen dat ze in dit hotel erg de hand hielden aan de inchecktijden en dat was pas om 16:00 uur, toch maar een poging gewaagd. Gelukkig konden wij direct naar onze kamer, en deze was ook weer mooi ruim. Even snel wat opgefrist en toen een restaurantje opgezocht om wat te eten. Zo rond 14:30 uur zijn we naar het strand gegaan, dit ligt direct achter ons hotel. Het was vandaag weer erg warm en het zeewater is net van dat warme afwaswater dus dat koelt ook niet af! Maar we hebben ons weer prima vermaakt. s'Avond weer een restaurantje opgezocht, hier heb ik een heerlijk dikke Steak verorberd dus ik kan er verlopig weer tegen. Na het eten een mooie strandwandeling gemaakt, en toen was het nog rond de 28 graden, dus kregen het zweet nog weer los!
Klik op een foto voor een vergroting..
De brug naar Sanibal Island De brug naar Sanibal Island Sanibal Island Sanibal Island
Sanibal Island Sanibal Island Ons hotel op Sanibal Island Sanibal Island
Sanibal Island Sanibal Island Sanibal Island
Deze bordjes staan overal op het eiland, als er een orkaan de kop opsteek, moet je deze rijroute volgen!
Zondag 7 september.
Klik op een foto voor een vergroting..
Vandaag hoefden we niet naar een andere plaats te rijden dus we konden weer een dagje lekker rustig aan doen. We zijn na het ontbijt naar het "Sanibel Island Lighthouse" gereden, is maar een paar kilometer, we wilden eerst op de fiets maar het was zo warm dat de auto met airco ons toch fijner leek. Bij het lighthouse ( vuurtoren ) hebben we wat rond gewandeld, hier waren veel mensen aan het vissen, even staan kijken maar er werd niet veel gevangen. Hierna nog wat rond gereden en even een fatsoenlijk bakkie koffie bij Starbucks gedronken ( want koffie kunnen die Amerikanen niet zetten! ) en een broodje bij Subways gegeten. Zo rond 13:00 uur waren we weer bij ons hotel en hebben de rest van de middag lekker in zee en aan het zwembad gelegen. Kitty heeft ondertijd weer een wasje gedraaid, dus wij kunnen weer fris en fruitig verder. Morgen rijden we richting Homestead, dan gaan we onderweg bij "Totch's Everglades Island Airboat Tours" langs, om een tocht met een propellerboot door de Everglades te maken. Kijken of we een paar van die dikke Alligators kunnen zien.
Parkeerkaartje kopen, was nog niet zo eenvoudig. Sanibel Island Lighthouse Sanibel Island Lighthouse Sanibel Island Lighthouse
Sanibel Island Lighthouse Vissers Mooie oude mercedes Mooie oude mercedes
Een stoere visser Captiva Island Captiva Island Heerlijk met 35 graden..
Heerlijk met 35 graden.. Heerlijk met 35 graden.. Donkere luchten, maar weer geen verfrissende bui gehad!
Maandag 8 september.
Vanmorgen redelijk vroeg opgestaan, want we hadden een ritje van ongeveer 300 km voor de boeg. En we wilden onderweg bij een Wafflehouse ontbijten, want het ontbijt in dit hotel stelde niet veel voor. We zijn rond 08:30 uur bij het hotel weggereden, ik had het adres van de dichtsbijzijnde Wafflehouse voor  alle zekerheid in de TomTom gezet, en om 09:15 uur zat ik heerlijk aan de gebakken eieren met spek met een heerlijk portie Hash browns, en Kitty heeft hier een heerlijke Waffle gegeten, dus we gingen weer goed gevuld verder. Zo rond 10:30 uur kwamen we bij "Totch Airboot Tours" in Everglades City aan. Voor aan de weg stond al iemand met kortingkaartjes, want je zit nu buiten het seizoen en ze hebben het niet heel erg druk. De tocht zelf was super, we hebben alleen niet veel Alligators gezien maar dat mocht de pret niet drukken. Het varen met zo'n Airboot opzich is al heel spectaculair. De propellor wordt aangedreven door een 350 Chevy motor, dus die wil wel vooruit. Na dit spektakel mochten we nog even een Alligator (tje) vast houden, die ik op de foto vasthoud was drie jaar oud, en voelt ongeveer net als een tasje van Kitty. Hierna zijn we via de "Tamiami Trail" verder gereden, onderweg nog een stop gemaakt in Ochopee, bij het kleinste postkantoor van Amerika, en die was echt klein maar wel grappig om te zien. Hierna nog een stukje dirtroad gereden, hier zouden volgens "Bart" de Captain van de Airboot veel Alligators moeten zitten. We hebben ze niet kunnen ontdekken, heb Kitty nog wel met de voetjes in het water laten spartelen, maar hielp ook niet. Dus wij zijn weer "teleurgesteld" verder gereden. Om ongeveer 16:00 uur kwamen we bij ons hotel in Florida City aan, dit ziet er ook weer goed uit. We hebben s'avonds bij de Golden corral gegeten, dit is een buffet restaurant, toen we weer buiten kwamen waren we allebei ongeveer 3 kg zwaarder het eten was top.
Klik op een foto voor een vergroting..
Totch's Airboot Tours In de Airboot In de Airboot In de Airboot
In de Airboot In de Airboot In de Airboot In de Airboot
Oeps een Alligator In de Airboot In de Airboot Alligator is drie jaar houd
Het kleinste postkantoor in Amerika, met "onze" Dodge The Ochopee Post Office Dirtroad The Crocodile Hunter
Hello Kitty met de Dodge Charger op de Dirtroad.
Dinsdag 9, Woensdag 10  september.
Vanmorgen zijn we rond 10:00 uur vertrokken richting Key West. Dit is een ritje van dik 200 km. Je rijdt over de "Overseas Highway" naar Key West. Delen van deze snelweg zijn gebouwd op restanten van een spoorrail, deze is in 1935 vernietigd door een orkaan en de spoorwegmaatschappij had geen geld meer om dit te herstellen en heeft de restanten verkocht aan de staat Florida. Er zitten 42 bruggen in de weg, waarvan de langste 11,2 km is. Dit is de 7 miles bridge. Hier is een scene uit film "True Lies" opgenomen, Arnold Schwarzenegger vliegt met een straaljager boven de brug en blaast een gedeelte van de brug op! (het oude gedeelte) Het is een gevaarlijke weg om te rijden en dat is te zien aan de vele kruisjes met bloemen die langs de kant van de weg staan, en dit jaar zijn er al zeven op dit stuk weg verongelukt. Key West is een leuke plaats, met veel kroegen en winkels. De bekenste straat in Key West is de Duval Steet, en hier stond ons hotel ook. Dus we konden de auto mooi achter het hotel laten staan en alles te voet doen. We hebben ons hier twee dagen prima vermaakt. De eerste avond zijn met met een stel "Rednecks" aan de stuiter geweest, dit was heel gezellig. Woensdag hebben we dus even heerlijk uitgeslapen, we waren geen van beide in "top conditie" maar in de loop van de dag werd het weer beter. s'Avonds hebben wij in een leuke bar op de pier gezeten, hier kun je dan de zon onder zien gaan, het is hier dan erg druk. Ik heb weinig van het gebeuren gezien want zat aan een heerlijk bord met spareribs. Donderdagmorgen zijn we weer vertrokken richting Homestead. Morgen gaan we dan via Miami weer naar Fort Lauderdale.
Klik op een foto voor een vergroting..
Overseas Highway richting Key West Overseas Highway richting Key West Overseas Highway richting Key West Overseas Highway richting Key West
Overseas Highway richting Key West Key West Key West Meest zuidelijke puntje van de USA, je zit hier 145 km bij Cuba vandaan.
Ons Hotel aan Duval Street in Key West Op de pier in Key West Op de pier in Key West Key West
Leuk bootje in Key West Leuk bootje in Key West Key West Key West
Mooi shirt voor Hello Kitty Einde van de US Route 1 Op de pier in Key West Op de pier in Key West
Op de pier in Key West
Donderdag 11  september.

Vanmorgen zijn we rond 10:00 uur uit Key West vertrokken, naar Florida City ( Holmstead ). Dit was weer een rit van dik 200 km over de "Overseas Highway". In km's niet zover maar je doet er al gauw ruim 3 uur over omdat het op de meeste plaatsen tweebaans is, en ze overal aan het werk zijn. We hebben weer in hetzelfde hotel overnacht van voor we naar Key West gingen. We hebben s'middags Holmstead een beetje verkend maar daar was niet veel te beleven. We hebben s'avonds weer bij de Golden Corral gegeten en het was weer heerlijk. Morgenvroeg vertrekken we naar onze eindbestemming Fort Lauderdale.
Vrijdag 12  september.

Vanmorgen hebben we rustig aan gedaan, bijna iets te rustig want we waren te laat voor het ontbijt. We konden nog net een paar plakkies stoete van de tafel grijpen, want ze waren alles al aan het opruimen. Vandaag was dus onze laatste rit, en dit was maar een stukje van 100 km. We zijn via "Downtown Miami" en "Little Havana" gereden, dit is een Cubaanse wijk in Miami. Hierna zijn we naar de "Sawgrass Mill" gereden, want Kitty had de laatste dagen niet veel geshopt en ze begon ontwenningsverschijnselen te vertonen. Maar dit was na een paar uur shoppen weer verdwenen! Ze zit nu in haar nieuwe jurkje weer heel rustig een boek te lezen. Vlak naast het hotel zat een "Laundry" hier hebben wij de kleren weer gewassen, dus wij kunnen weer schoon de boot op.
Kitty aan de chocolade bar. Naar Miami Miami Downtown Onze Dodge in de etalageruit
Little Havanna in Miami Little Havanna in Miami Op de Highway richting Downtown Miami Op de Highway richting Downtown Miami
Op zo'n bootje gaan wij ook Hello Kitty Gelukkig waren er drogers genoeg in de Laundry Sawgrass Mills
Klik op een foto voor een vergroting..
Plattegrond van het Shoppingcenter Sawgrass Mills
Zaterdag 13  september.

Vandaag hebben we een rustig dagje. We moeten alleen onze huurauto inleveren. We hebben de auto tegen 11:00 uur ingeleverd, en we hebben er rond de 1300 mijl meegereden. (2092 km ), het inleveren ging ook weer zonder problemen, we huren meestal bij National, prima maatschappij met een goede service. We konden met een Shuttle bus weer terug naar het hotel. Gelukkig zit vlak naast het hotel een klein winkelcentrum met enkele restaurants en een supermarkt. We hebben nog even gezwommen en de koffers klaargemaakt voor de cruise. We worden morgenvroeg om 10:30 uur door de taxi opgehaald en naar de haven gebracht. Als alles goed gaat varen we morgenmiddag om 16:00 uur uit. We hebben geen internet op het schip ( is er wel maar kost 160 dollar voor 4 uur, en dat doen we dus niet! ) dus de komende dagen zul je waarschijnlijk weinig van ons horen.
Zondag 14 september.

Vanmorgen zijn we rond 10:30 uur opgehaald door de taxi en naar de haven gebracht waar we aan boord van het cruiseschip de Carnival Freedom konden gaan. Het was hier een drukte van jewelste. Maar het ging allemaal lekker vlotjes, we konden de koffers gelijk achter laten, die werden door de crew naar onze kamers ( hut ) gebracht. Na alle douane verplichtingen moesten we in een grote hal wachten voor we aan boord konden gaan. Zo rond 12:15 uur konden we aan boord, en als je dan het schip op komt lopen weet je niet wat je ziet, echt verschrikkelijk groot en je hebt niet het idee dat je op een schip zit. We konden gelijk al aan de lunch, er zijn zoveel verschillende dingen dat je niet weet wat je moet eten maar het is gelukt en het was voortreffelijk. We konden pas om 13:30 uur in onze hut, dus we hebben eerst wat rond gekeken, en we keken onze ogen uit. Om 15:00 uur eerst een "Drill" gehad, dan moet je naar een "musterpoint" ( verzamelplaats ) op het schip, hier worden dan alle veiligheidsmaatregelen uitgelegd, en in welke reddingsboot je moet bij een calamiteit. Om 16:15 uur vertrokken naar open zee, en voor we het in de gaten hadden zagen we geen land meer. We hebben een mooie hut met zicht op zee. s'Avonds hebben we gedineerd in een luxe restaurant, we dachten hier moeten we de creditkaart wel trekken, maar dat viel mee zat ook bij de prijs in. Na het eten heerlijk over het dek gewandeld, en naar de film geweest in een soort "drive inn" maar dan op ligstoelen buiten op het dek. De temperaturen zijn hier heerlijk, lekker windje als je buiten op het dek bent en met een cocktail of een biertje prima vol te houden.
Aankomst in haven Fort Lauderdale De Carnival Freedom Het strand van Fort Lauderdale Carnival Freedom
Mooie stoeljes op het schip om te relaxen Carnival Freedom Bij de pool De liften
Heerlijke cocktail! De oefening Eindelijk we varen Piet piraat
Hello Kitty in de patrijspoort van onze hut. één van de restaurants Op het deck
Klik op een foto voor een vergroting..
Na een heerlijke nachtrust zijn we vanmorgen eerst naar het Lido dek gegaan voor het ontbijt. Dit was zoals alle eten hier aan boord weer super. Na het ontbijt een ligbedje opgezocht en lekker op het dek in de zon gaan liggen, maar dit hielden we niet zo lang vol want het zonnetje hier op zee brand er aardig op, dus de bedjes maar in de schaduw gezet. Met een paar flesjes Corona was dit hier weer goed uit te houden. We wilden s'avonds weer in het Chic restaurant eten, maar het was vandaag "Captains day" en dan moest je netjes gekleed gaan, en ik had de piepen uit mijn broek en dat mocht dus niet, we moesten eerst naar de hut op een "nette" broek aan te trekken. Maar daar had ik geen zin in, we zijn naar een ander restaurant gegaan en hier hebben we onze buikjes heerlijk vol gegeten. Na dit feestmaal zijn we weer naar het dek gegaan en een filmpje gekeken. Als het goed is komen we morgenvroeg rond 07:00 uur aan op het eiland Grand Turk.
Maandag 15 september.
Klik op een foto voor een vergroting..
Op het deck Even wat voedsel gehaald Kitty aan het zwembad Onderuit gezakt naar de movie kijken
Verrassing op bed! In de lobby van het schip
Dinsdag 16 september.
Toen wij vanmorgen wakker werden en de gordijnen van onze hut open deden waren wij al afgemeerd in Grand Turk. We hebben eerst weer heerlijk ontbeten en zijn om ongeveer 09:30 uur van boord gegaan. Je moet dan je Sail & Sign card niet vergeten mee te nemen want anders kom je niet weer aan boord. Deze kaart is wel handig je kan hier alles mee op het schip, betalen ( is gekoppeld aan je creditcard) deur van je hut openen en je kluisje op de kamer mee openen  en afsluiten. Als je weer aan boord komt wordt alles weer gecontroleerd ( net als bij de douane op schiphol ). Maar op 09:30 uur hadden we dus weer land onder de voeten, Grand Turk is een mooi maar klein eilandje. Als je het eiland op komt kom je gelijk in het winkelcentrum, dit is voor zo'n klein eiland vrij groot opgezet (is allemaal van de rederijen). Wij zijn een stukje langs het strand gewandeld en hebben bij een strandtentje wat gedronken, het was erg warm op het eiland. Wij zijn tegen 12:30 uur weer naar de boot gewandeld. De boot zou om 14:00 uur weer uitvaren dus wij waren net voor de drukte aan. We zijn gelijk naar de Mongolian wok gelopen en hier een heerlijke wokmaaltijd genuttigd. De rest van de middag heerlijk met een flesje Budweiser op het dek gelegen. s'Avonds weer heerlijk gegeten in het Chic restaurant en daarna weer een filmpje gepakt. Na afloop van de film het schip nog wat verkend en even in het casino gekeken, het is net Las Vegas zo druk hier. We varen nu naar de Dominicaanse Republiek en als het goed is komen we daar morgenvroeg aan.
Klik op een foto voor een vergroting..
Carnival Freedom aan de steiger bij Grand Turk Carnival Freedom aan de steiger bij Grand Turk Grand Turk Grand Turk
Grand Turk Was erg warm op Grand Turk Shoppingcentrum op Grand Turk Hello Kitty op Grand Turk
Proost Kitty op het strand van Grand Turk Kitty aan het trimmen op de boot Carnival Freedom aan de steiger bij Grand Turk
Varen richting Dominicaanse Republiek Op zoek naar onze hut Gevonden!
Woensdag 17 september.
Toen wij vanmorgen om 08:30 uur wakker werden was het schip net bezig met aanleggen in La Romana op de Dominicaanse Republiek. We zijn na het ontbijt van boord gegaan en zijn met de Chu Chu naar het centrum van La Romana gebracht. Wat je hier ziet hou je niet voor mogelijk, wat een chaos in deze plaats, verkeersregels zijn er niet, en de auto's die je hier ziet rijden zie bij ons op de sloop nog niet!! Het is hier één groot rovershol, je moet je tas en camera met twee handen vast houden anders ben je hem kwijt, als je in het treintje zit die je naar het centrum brengt en je maakt een foto moet je uitkijken dat er niet iemand op een brommertje langs komt racen en het toestel uit je handen gritst, wat dus bij één gebeurde maar gelukkig was de bijrijder op het treintje zo alert en hem  terug kon halen. Om de paar meter zie je politie staan, soms met de riot guns in de aanslag ( dit is geen grapje..) We zijn even over de markt gelopen, hier wordt je bijna elke tent ingetrokken omdat ze je graag wat prullaria of sigaren willen verkopen. We zijn tegen 12:00 uur weer terug gegaan naar het schip toen hadden wij het wel gezien. We hebben s'middags weer heerlijk geluncht bij de Mongolian wok. Om 16:00 uur zijn we weer uitgevaren richting Curacao waar we morgenmidag zo rond 13:00 uur aan zullen komen. s'Avonds weer heerlijk gegeten in het Chic restaurant daarna nog even in het casino gekeken en wat gedronken!
Klik op een foto voor een vergroting..
In de Chu Chu naar La Romana La Romana La Romana La Romana
Markt in La Romana La Romana La Romana La Romana
Autowrakken die hier ondrijden La Romana La Romana Kust Dominicaanse Republiek
Goodbye La Romana Aan de bar in het casino Ze hadden weer een mooi gevouwen handdoek in de hut gehangen
Donderdag 18 september.
We zijn vanmorgen na het ontbijt eerst even heerlijk op het dek gaan liggen. We kwamen tegen 13:00 uur aan in Willemstad op Curacao. We hebben onze buikjes even vol gegeten en zijn rond 13:30 uur van boord gegaan. Willemstad is een leuke plaats met heel veel leuke winkeltjes waaronder veel juweliers met veel mooie horloges en andere sieraden. We hebben op een terrasje wat gedronken en naar Sevillia tegen Feyenoord gekeken, maar hier werd de stemming niet beter van, we zijn na de eerste helft maar weggegaan Feyenoord stond inmiddels achter met 2-0. Hierna nog op leuk marktje geweest en Kitty heeft bij een juwelier een mooie zilveren armband gekocht. We zijn tegen 18:30 uur weer aan boord gegaan. We hebben s'avonds weer heerlijk gegeten en hebben onder het genot van bacardi cola een filmpje gekeken in de "Dive inn" bioscoop. We zijn niet zo laat naar onze hut gegaan, want morgenvroeg om 08:00 uur meren we aan op Aruba, dus dan moeten wij weer vroeg op pad.
Klik op een foto voor een vergroting..
In de verte ligt Curacao Aankomst in Willemstad op Curacao Curacao Curacao
Curacao Willemstad Curacao Naar Downtown Willemstad Zonder woorden!
Op de markt in Willemstad Curacao Na 5 dagen eindelijk weer internet Willemstad
Een mooie zilveren armband gescoord in Willemstad Uitgeteld na het bezoek aan Willemstad Ze hadden weer een mooi gevouwen handdoek op bed gelegd ( voor de fooien :-)
Vrijdag 19 september.
Toen we vanmorgen wakker werden waren wij aangemeerd in Oranjestad op Aruba. We hebben eerst even ontbeten en zijn tegen 09:30 uur van boord gegaan. Als je van boord gaat komt je door een haag van mensen die proberen je van alles en nog wat te verkopen, zoals boottochten, eiland tours etc etc. Dit is bij elke plaats waar je aanmeerd hetzelfde. Maar wij zijn onze eigen weg gegaan. Oranjestad is ook een leuke kleurrijke stad. Ik heb eerst een plek opgezocht waar internet was, want ik wilde mijn webpagina even online zetten, maar het internet is hier erg traag, dus dat lukte niet. Hier zitten ook veel juweliers met mooie spullen, ben nog opzoek geweest naar een mooi horloge maar kon niks vinden wat mij aanstond. Wel een paar leuke shirtjes voor de kleinkids gekocht. Er zit ook een mooi winkelcentrum in de stad, hier kun je vanuit de haven met een bootje naar binnen varen. We hebben tot ongeveer 13:30 uur rond gekeken en zijn toen weer aan boord gegaan en hebben hier weer heerlijk gegeten bij de Mongolian wok. Iedereen moest om 15:30 uur weer aan bord zijn want de boot vertrok om 16:00 uur, maar om 15:55 uur zag je nog mensen hard aan komen rennen. We zijn zo rond 16:15 uur weer vertrokken, we varen nu weer terug naar Fort Lauderdale waar we maandagmorgen zo rond 08:00 uur aan zullen komen. We hebben nu twee dagen "Fun day's at sea"
Klik op een foto voor een vergroting..
Oranjestad op Aruba Oranjestad op Aruba Oranjestad op Aruba Oranjestad op Aruba
Oranjestad op Aruba Oranjestad op Aruba Met het bootje naar het winkelcentrum Oranjestad op Aruba
Eenzaam boompje in zee Oranjestad op Aruba Oranjestad op Aruba Oranjestad op Aruba
Oranjestad op Aruba Help hier lopen kleine dinosaurussen in het park! Ze hadden weer een mooi gevouwen handdoek op bed gelegd!
Zaterdag 20 september.
Vanmorgen lekker uitgeslapen, we zijn tegen 09:45 uur gaan ontbijten. We hebben wat op het dek gelegen, wat gegeten en wat gedronken..... nog eens wat gegeten en gedronken. We zitten nu twee dagen op zee. Het weer is prima, vandaag was het 28 graden dus dat is met een Budweisertje goed vol te houden. We wilden graag een rondleiding op het schip, bij de servicedesk info gevraagd, maar dit zou voor ons beiden ruim 200 dollar moeten kosten, ik zeg tegen dat mens wij willen het schip niet kopen maar gewoon even wat rond kijken!! Dit hebben wij dus niet gedaan.We hebben vanavond na het eten weer een filmpje gepakt en hebben nog even in het casino gekeken, hier treed elke avond een bandje op, en is het altijd erg druk en gezellig.

Klik op een foto voor een vergroting..
Overdag in het Chic restaurant, hier konden wij s'avonds altijd eten. Chic restaurant ( overdag gesloten ) Even een verfrissend biertje Budlight
Het uitzicht tijdens het ontbijt, lunch en diner. Klaar voor de film, in de Dive inn bioscoop Dive Inn bioscoop Dive Inn bioscoop
Er lag er weer één!
Zondag 21 september.
Vanmorgen weer lekker uitgeslapen, we zijn na het ontbijt weer heerijk op het dek gaan liggen. Het was vandaag weer een mooie dag op zee, een lekker briesje met een temperatuur van rond de 30 graden. We hebben vanavond voor de laatste keer heerlijk gegeten in het Chic restaurant. We hebben na het eten de koffers ingepakt en op de gang gezet, die wordt dan vannacht door het personeel alvast naar beneden gebracht, dus daar hebben wij zelf geen omkijken meer naar. We komen morgenvroeg tegen 08:00 uur aan in Fort Lauderdale. We kunnen morgenvroeg nog op het schip ontbijten, en gaan na het ontbijt in verschillende zones van boord. Als je zone wordt afgeroepen kun je naar beneden, en het schip na de benodigde douane formaliteiten verlaten. Dit is zo rond 10:30 uur, we gaan dan met de taxi naar ons hotel in Fort Lauderdale. En dan morgen eindelijk weer internet (hoop ik), want dat was negen dagen afzien :-)
Klik op een foto voor een vergroting..
Laatste avond aan boord van de Carnival Freedom Laatste avond aan boord van de Carnival Freedom Ze hadden er weer één gemaakt!
Maandag 22 september.
Vanmorgen zijn we tegen 07:15 uur opgestaan en we waren inmiddels al aangemeerd in Fort Lauderdale. De koffers waren al weg, na een laatste douche op de boot zijn we naar het Lido dek gegaan voor het laatste ontbijt aan boord. We moesten wachten tot ons zone nummer werd afgeroepen om van boord te gaan ( debarkation ) Wij hadden nr.31 en waren als laatste aan de beurt, maar dat vonden wij niet zo erg want wij konden toch niet voor 11:00 uur inchecken in ons hotel. Wij hadden tegen 11:15 uur weer vaste grond onder de voeten. We hebben een taxi genomen, maar de chauffer wist niet waar ons hotel stond, gelukkig heb ik TomTom navigatie op mijn telefoon die heb ik voor zijn neusje gehouden en zo kwamen wij precies op de plaats waar wij moesten zijn. Het hotel ligt direct aan het strand op ongeveer 40 meter van zee. Dus een ideaal plekje om even de laatste twee dagen door te brengen.
Klik op een foto voor een vergroting..
Dinsdag 23 september.
Vandaag is de laatste dag van onze trip door Florida en omstreken. Het is vandaag de eerste dag van onze vakantie die begon met regen. Gisteravond kregen we ook een redelijke "thunderstorm" voor onze kiezen, maar dit is wel spectaculair als je aan zee zit. Later in de morgen werd het weer droog, en hebben we een strandwandeling gemaakt van ongeveer de 7 km. s'Middags heeft Kitty de koffers gereed gemaakt voor vertrek, ik heb een taxi geregeld die ons morgen naar het vliegveld moet brengen, en ingecheckt bij de vliegmaatschappij, gelukkig hebben we nu wel electronische boardingspassen. Dit is veel handiger dan die papieren rompslomp, je houdt nu je smartphone voor de scanner en je kan het vliegtuig in.
Klik op een foto voor een vergroting..
Gezien vanuit onze hotelkamer Restaurantje onder ons hotel. Onze hotelkamer Ons uitzicht
Schip ligt voor ons raam afgemeerd. Wat vliegt hier door het struikgewas?
Vandaag donker  weer maar wel warm. Strandwandeling in Fort Lauderdale De Boulevard in Fort Lauderdale Schilpadnesten op het strand
In het afgezette gebied liggen de schilpadeieren onder het zand Nog even een boekje lezen op het balkon.
Woensdag 24 september.
Va
Vanmorgen zijn we om 11:00 uur opgehaald door de taxi en naar het vliegveld gebracht. We hoefden pas op 15:00 uur te vliegen, maar ik ben liever wat optijd dan dat je op het laatste moment aankomt. We konden gelijk de koffers bij een "Drop off" inleveren en gaan gelijk door naar Amsterdam, dus die hoeven wij bij de overstap in New York niet weer in en uit te checken. De vluchten vertrokken allemaal optijd ondanks de verscherpte veiligheidscontroles op het vliegveld i.v.m. de aanval van Amerika op Syrië. We kwamen donderdagmorgen 25 september om 09:40 uur aan in Amsterdam. De koffers lagen ook snel op de band, dus wij konden snel naar de parkeerplaats P3 waar onze auto stond. We waren zo rond 12:30 uur weer in Hoogeveen.
Dit was ook weer een leuke trip door de USA. De plaatsen die we bezocht hebben in Florida waren allemaal leuk, maar het rijden zelf door Florida is niet zo leuk als door de andere staten in de USA. Je rijdt hier constant over snelwegen en alles is vlak en er is onderweg niet veel te zien.