Home
Tupelo ( geboorte plaats Elvis )

Op 17 juni 1933 trouwen Vernon Elvis Presley en Gladys Love Smith in Verona, Mississippi. Het pasgetrouwde echtpaar trok in bij zijn ouders op Old Saltillo Road. Old Saltillo road is gelegen aan de oostkant van Tupelo. In 1934 verhuist het echtpaar naar Gladys grootmoeder. Zij woont in Berry street, eveneens gelegen aan de oostzijde van Tupelo. Inmiddels heeft Vernon werk gevonden als melkboer. Zijn baas is Orville S. Bean. Als Gladys zwanger blijkt te zijn verhuizen de Presleys opnieuw. Ditmaal gaan ze naar Dan en Nora Greenwood. Ondertussen leent Vernon $180,-- van zijn baas om een huis te kunnen bouwen voor zijn gezin. Samen met zijn vader J.D. en broer Vester bouwen zij een tweekamer woning naast de woning van J.D Presley op Old Saltillo Road. De hamer gebruikt voor de bouw van dit huis bestaat nog steeds en ligt in het Elvis museum gelegen naast het geboortehuis . In december 1934 kan het jonge gezin eindelijk zelfstandig gaan wonen?
In de ochtend van 8 januari 1935 wordt op 306 Old Saltillo Road een tweeling geboren. De eerst geborene, Jesse Garon, sterft maar de tweede blijft in leven. Elvis ziet rond half vijf het ochtendlicht. Het huis dat vernon, J.D. en Vester er bouwde bestond uit niet meer dan twee kleine kamers. Het huisje op Old Saltillo road werd in 1970 gerestaureerd, en na Elvis dood werd het net als Graceland een monument. Old Saltillo road is omgedoopt in Elvis Presley Drive en de omgeving van Elvis? geboortehuisje heet nu Elvis Presley Heights. Er is een kapel bij gebouwd. De kapel heet Elvis Presley Chapel of Insperation. De kapel werd op 17 augustus 1979 geopend.
Graceland (landgoed)

Graceland is de naam van het landgoed in Memphis, in de wijk Whitehaven (adres: 3764 Elvis Presley Boulevard), waar Elvis Presley van 1957 tot zijn dood in 1977 woonde. Hij kocht het voor ongeveer 100.000 dollar om er samen met zijn ouders te wonen. Later namen ook veel vrienden hun intrek in het huis. Vernon, de vader van Elvis, verhuisde in de jaren zeventig naar een aangrenzend huis met zijn nieuwe vrouw Dee.

Graceland is het meestbezochte woonhuis dat als museum fungeert in de VS, na het Witte Huis. De opening als museum geschiedde in 1982, voor die tijd waren alleen de graven van Elvis en zijn ouders publiekelijk toegankelijk. Per jaar komen er meer dan 600.000 mensen op bezoek. Naast het huis, aan de andere kant van de  Elvis Presley Boulevard , is een groot complex gebouwd, bestaande uit een hotel (Heartbreak Hotel), het Graceland winkelcentrum, Graceland Plaza met winkels, een bioscoop en diverse tentoonstellingen en Elvis  Automuseum. Bovendien is Elvis  privévliegtuig, de Lisa Marie, er te bewonderen. Na Elvis dood heeft Priscilla het interieur van overwegend rood naar overwegend blauw gemaakt, in die zin is het dus niet meer authentiek. De dagelijkse leiding van Graceland is vanaf 1982 in handen van Jack Soden.

Pal boven de entree is de badkamer, de plaats waar het ontzielde lichaam van Elvis werd gevonden. De gehele bovenverdieping wordt continu door twee bewakers bewaakt, één onderaan en één bovenaan de trap. Ze is hermetisch afgesloten en niet toegankelijk voor het publiek. Ook de aangrenzende slaapkamer is niet toegankelijk voor publiek.

Sinds Elvis' dood hebben nog maar een handvol mensen de bovenverdieping betreden. Alleen de curator van Graceland, Priscilla Presley en Lisa Marie Presley mogen er komen. Eén fan is er tot nu toe in geslaagd dat ook te doen. Acteur Nicolas Cage, destijds de man van Lisa Marie, mocht in het geheim het 'Heiligdom' betreden in 2002.

De slaapkamer en de badkamer van Elvis zouden al die tijd onaangeroerd gebleven zijn zoals hij ze het laatst gezien heeft. Ondergoed, kousen, pyjama's, truien en andere dingen liggen nog steeds in de lades van de kasten. In de badkamer zouden nog steeds handdoeken, eau-de-cologne, tandpasta, deodorant en andere persoonlijke zaken staan die Elvis gebruikt heeft.
$alt$
Klik op op de linker foto voor de foto s van het bezoek aan Graceland en op de rechter voor het bezoek aan Tupelo de geboorteplaats van Elvis.
De achtergrond muziek is "Memories" plaatje is opgenomen op 23-06-1968 bij Western Recorders in Burbank California.
MP3 Player requires JavaScript and the latest Flash player. Get Flash here.